Blog

Sony Xperia XZ

De maand september in reviews

September zit erop en dus is het tijd voor dit fijne overzichtje. Vanwege mijn stage bij Reshift Digital publiceer ik tot december ook op Computeridee, PCM en Computer!Totaal. Hier vind je de reviews.

IFA 2016

Met een tiental collega’s van Reshift was ik begin september in Berlijn voor de IFA. Op Europa’s grootste elektronicabeurs was het rennen, springen en vliegen van persconferenties naar meetings en hands-on-sessies. En tussendoor berichten tikken en bier drinken, natuurlijk. Mijn hands-on berichten van de nieuwste smartphones en tablets lees je op PCMweb.

Beam-lamp met Android

Of ik een lamp wilde testen, vroeg een Nederlandse startup aan me. En dan niet zomaar een lamp, nee. Deze ‘Beam’ heeft een ingebouwde projector en draait op Android. Kosten: 499 euro. Kom maar op, dat klinkt interessant. En dat is hij ook, maar na een week testen zou ik hem aan bijna niemand aanraden. Waarom niet, lees je in mijn uitgebreide review.

beam lamp

Wileyfox Spark+

Vorig jaar was ik erg gecharmeerd van de Wileyfox Swift, een betaalbare maar prima smartphone met Cyanogen OS-software. Hij wordt opgevolgd door de Spark+. Ik vind het geen hele grote stap vooruit. Ik had meer verwacht van de wisselvallige camera’s en het vieze en fletse beeldscherm: punten waar de Swift beter op scoort. Desondanks is de Spark+ voor 149 euro een goede koop, al zijn de Swift (129 euro) en General Mobile One 4G (169 euro) ook het overwegen waard. De review is te lezen op Computer!Totaal.nl.

Samsung Galaxy Gear Fit 2

Wearables test ik niet zo vaak, maar voor m’n stage liep ik twee weken rond met de Samsung Galaxy Gear Fit 2. Het apparaatje meet alles wat er te meten valt en toont daarnaast de notificaties van je smartphone. Een goede combinatie, en de Gear Fit 2 ziet er ook nog eens prima uit. Check mijn review voor de details.

Samsung Galaxy Gear Fit 2

 

Hands-on Sony Xperia’s

Op de IFA maakte ik ook kennis met de Sony Xperia XZ en X Compact. Twee high-end smartphones die een goede eerste indruk hebben achtergelaten. Mijn hands-on met de Xperia XZ lees je op Foon4u.nl, die van de X Compact wordt naar verwachting ook spoedig gepubliceerd.

Sony Xperia XZ

Ik ben nu druk bezig met diverse smartphones, waaronder de nieuwe Huawei Nova en Xiaomi Redmi Pro. Ook verschijnt deze maand mijn review van de Ulefone Metal en hoop ik de bovengenoemde Sony Xperia’s te ontvangen. Wanneer de Google Pixel-smartphones uitkomen is nog de vraag, maar die staan natuurlijk ook op m’n lijstje. Tot snel!

© Rens Blom 2018 - Alle rechten voorbehouden.