Blog

General Mobile GM5 Plus review

De maand juni in reviews

In de afgelopen maand heb ik twee reviews gepubliceerd. Ik testte de Vernee Thor voor Foon4u en schreef voor Androidworld een review van de General Mobile GM5 Plus. Die laatste bleek een primeurtje: het is wereldwijd de eerste review van deze – prima – smartphone.

Vernee Thor

Vorige maand liep ik rond met de Vernee Thor, een budgetsmartphone van een nieuw Chinees merk. Hij kost maar honderd euro en biedt voor dat geld een flink rijtje specificaties. Denk aan een HD-scherm, snelle hardware en een vingerafdrukscanner. Ik testte de telefoon al voor Androidworld, en heb nu ook een review geschreven voor Foon4u.

Vernee Thor

General Mobile GM5 Plus

Voor Androidworld ging ik twee weken aan de slag met de General Mobile GM5 Plus. Deze smartphone is officieel alleen in Turkije te koop, maar via een distributeur nu ook te verkrijgen in Nederland voor 299 euro. Het toestel maakt gebruik van de Android One-software, wat inhoudt dat hij op een kale Android 6.0-versie draait en 18 maanden snelle updates krijgt. Vrij bijzonder in de wereld van Android-smartphones, en dus een belangrijk verkoopargument. Hoe de telefoon verder presteert, lees je in mijn uitgebreide review met beeldmateriaal.

General Mobile GM5 Plus review

En nu?

Juli is begonnen en ik ben druk met het regelen van mijn stageplek, waar ik naar verwachting in september drie maanden aan de slag ga. Ik heb er ongelooflijk veel zin in, maar totdat het volledig rond is houd ik het voor mezelf. Het zou namelijk jammer zijn als iedereen nu weet waar ik wil stagelopen, maar het om welke reden dan ook niet door kan gaan. Maarr: mijn stageverlener en ik hebben er alle vertrouwen in dat het lukt, en ik verwacht dat het over enkele weken rond is. Qua reviews heb ik deze week de Umi Super ontvangen, die ik ga testen voor Androidworld. Daarnaast ontvang ik naar verwachting medio deze maand de Vernee Apollo Lite en Ulefone Future. Ik ben de afgelopen maand weer eens achtergekomen dat communiceren met Chinese marketingmensen heel anders is dan met Nederlanders, in negatieve zin welteverstaan. Afspraken die niet worden nageleefd, opeens een week niet antwoorden, een hele andere telefoon opsturen of er onverwachts een maand mee wachten omdat er productieproblemen zijn ontstaan. Het is met regelmaat frustrerend, maar wel leerzaam en gelukkig is het testen van de smartphones veelal een leuke ervaring. Met de Vernee Thor als voorbeeld sta ik vaak versteld van de prijs/kwaliteitsverhouding die Chinese toestellen bieden. Ik ben benieuwd of dat ook geldt voor de modellen die ik nog ga testen, en mijn ervaringen lees je volgende maand. Geniet van de zomer!

© Rens Blom 2018 - Alle rechten voorbehouden.