Blog

Sony Xperia Z5 Compact

De maand mei in reviews

De afgelopen maand heb ik drie reviews gepubliceerd. Ik testte de Sony Xperia M5, Xperia Z5 Compact en Vernee Thor. Die laatste klinkt als een onkruidverdelger, maar dat blijkt onjuist.

Vernee Thor

Grote kans dat je Vernee niet kent. Ik kende de Chinese start-up ook niet, maar was wel nieuwsgierig toen ik de vraag kreeg om hun eerste smartphone te testen. De honderd euro kostende Thor is voorzien van een indrukwekkend lijstje specificaties en draait op Android 6.0 Marshmallow. Ik heb hem uitgebreid getest en schreef voor Androidworld de eerste Nederlandse review van de smartphone. Conclusie? Dit is een exotische budgettopper. Als je bereid bent om hem te importeren uit China, haal je voor een lage prijs een uitstekende telefoon in huis. Check hier mijn uitgebreide review met beeldmateriaal.

Vernee Thor

Sony Xperia Z5 Compact

Ook testte ik de Sony Xperia Z5 Compact, een handzame Android-smartphone met high-end specificaties. Alhoewel het niet mijn type toestel is, ben ik positief verrast. Voor een nette prijs krijg je een goede telefoon die opvalt door zijn ‘kleine’ 4,6 inch beeldscherm. Perfect is ‘ie niet, maar met de minpunten valt te leven. De review is te lezen op de website van Androidworld.

Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia M5

Minder enthousiast ben ik over de Xperia M5, eveneens van Sony. De middenklasser weet niet te overtuigen, zo schrijf ik in mijn review. Dat komt omdat het toestel simpelweg te weinig waar voor zijn geld biedt, en op veel punten maar een krappe voldoende scoort. Conclusie? Zoek verder en neem een andere telefoon. In mijn review noem ik een paar alternatieven.

Sony Xperia M5

In juni meer reviews

Nu juni is begonnen, komt de zomervakantie opeens dichtbij. Nog twee weken de puntjes op de i zetten met projecten, eindgesprekken en tentamens en dan is het tijd voor een paar maanden vrij. Dat betekent veel tijd om product-reviews te schrijven, en dat ben ik zeker van plan. Binnenkort ontvang ik de Elephone P9000, gevolgd door de Vernee Apollo Lite en enkele andere China-phones. Ik ben benieuwd.

Groet!

© Rens Blom 2018 - Alle rechten voorbehouden.