Blog

HTC One M9

De maand januari in reviews

De afgelopen maand heb ik slechts twee smartphones getest omdat ik erg druk was met mijn studie. De links vind je hier.

Schrijven is leuk, maar (nog) een bijbaan. Mijn studie is het belangrijkst en die vraagt soms zoveel tijd dat het schrijven wat ondersneeuwt. Januari was zo’n maand en alhoewel ik het jammer vind dat ik maar twee telefoons heb kunnen testen, heb ik wel aardig wat andere schrijfwerkzaamheden uit kunnen voeren. En natuurlijk hard gestudeerd, hé.

Samsung Galaxy S6 Edge+

In ieder geval, ik mocht > kort spelen < met de Samsung Galaxy S6 Edge+. Mijn reviewexemplaar laat nog op zich wachten (hallo Samsung, hier een reminder) maar ik heb alvast een model van iemand kunnen lenen om ‘m een paar dagen te gebruiken. Met 650 euro is ‘ie niet goedkoop, maar ik vind hem vooralsnog zijn geld waard. De software blijft wel een dingetje. Alhoewel ik er prima mee kan werken, prefereer ik een meer kale versie van Android. Samsung’s aanpassingen zijn fors en zorgen ervoor dat de smartphone op moment van schrijven nog niet is geüpdatet naar het nieuwe Android 6.0 Marshmallow. Zonde, want andere fabrikanten lukt het wel, ook bij modellen die minder dan tweehonderd euro kosten. Maar verder: indrukwekkend toestel.

Samsung Galaxy S6 Edge+

 

HTC One M9: tien maanden later

Ook > testte < ik de HTC One M9. In het artikel ga ik in op de hoge adviesprijs en problemen die bij de release van de telefoon speelden, waardoor hij geen goede koop was. Nu kost ‘ie 250 euro minder en hebben software-updates de telefoon verbeterd. Maar is die combinatie genoeg om de HTC One M9 van harte aan te raden? Ik vind van niet. Alhoewel het nu een prima allrounder is, biedt de concurrentie meer waar voor zijn geld. Misschien dat de aankomende M10 wél een succes wordt?

HTC One M9

Tot volgende maand!

© Rens Blom 2018 - Alle rechten voorbehouden.