Blog

Xiaomi mi 4i

De maand oktober in reviews

Druk, druk, druk: je kent het wel. Tentamens, andere schrijfwerkzaamheden en allerlei andere dingen die ervoor hebben gezorgd dat ik niet zoveel producten heb kunnen testen deze maand. Efin, de vijf product reviews vind je hieronder. 

Chuwi Hi8

Voor TabletGuide testte ik eens geen tablet van een bekend merk als Sony of Samsung, maar importeerde ik de Chuwi Hi8 uit China. De tablet combineert nette specificaties met een prijskaartje van omgerekend slechts 85 euro. Extra voordeel: hij draait zowel Windows 10 als Android 4.4 Een ijzersterke prijs/kwaliteitsverhouding op papier dus, al hield ik mijn hart vast voor de praktijk. Dat bleek grotendeels onnodig: de Chuwi Hi8 presteert prima. Hij is zeker niet perfect, maar voor 85 euro is het leuk speelgoed. Benieuwd naar mijn volledige review? Die is hier te lezen.

chuwi

 

Medion Life X6001

Waarschijnlijk heb je wel eens van Medion gehoord. Een paar jaar geleden verkocht het van die goedkope smartphones bij de Aldi, maar die tijd lijkt voorbij. Medion heeft nu een eigen webshop en richt zich steeds meer op toestellen met betere specificaties, inclusief een hoger prijskaartje. De nieuwste smartphone draagt de naam Life X6001 en richt zich met zijn 6″ Full-HD scherm op de phabletmarkt. Verder heeft de telefoon vlotte hardware en draait ‘ie op een nagenoeg kale versie van Android 5.1. Dat klinkt goed, maar om onbegrijpelijke redenen heeft Medion ervoor gekozen om het toestel niet te voorzien van NFC en 4G-ondersteuning. De Life X6001 is dus allesbehalve toekomstbestendig en dat vind ik een kwalijke zaak, want de telefoon kost wel 349 euro. In mijn review voor Foon4u ben ik dan ook kritisch: de Medion Life X6001 biedt niet zoveel waar voor zijn geld.

Medion Life X6001

 

ZUK Z1

De Z1 is ZUK’s eerste smartphone. Maar laat je niet misleiden: ZUK is een dochterbedrijf van Lenovo, dus je mag er wat van verwachten. Voor 340 euro krijg je krachtige hardware en een ontwerp dat doet denken aan een kruising tussen de iPhone 6 en Samsung Galaxy S6. Dat is jammer, maar ik kan ermee leven. Verder heb ik weinig te klagen over de Z1. Ja, de 4G-dekking is in Nederland beperkt en NFC ontbreekt, dat is wel zonde. Maar de 4100 mAh accu zorgt voor een ongelooflijk goede accuduur, waar ik erg blij mee ben. Mijn review voor Foon4u is hier te lezen, en in november komt ook de review voor Androidworld online.

Zuk Z1 white

 

Xiaomi Mi 4i

Voor zowel Foon4u als Androidworld schreef ik over mijn bevindingen met de Xiaomi Mi 4i. Deze compacte smartphone biedt een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding, al moet je hem wel importeren uit het buitenland. En de software, dat is ook wel een aandachtspuntje. De telefoon laat in ieder geval zien dat je geen achthonderd euro hoeft te betalen voor een degelijk toestel.

Xiaomi Mi 4i

 

 

 

 

 

 

Dat was het alweer! In november kun je onder meer reviews verwachten van de Wileyfox Swift en Thule Crossover 25l.

© Rens Blom 2018 - Alle rechten voorbehouden.