Blog

De maand september in reviews

September, de eerste maand van de studie zit er weer op. Dat betekent wat minder tijd om te schrijven, maar ik heb verschillende smartphones kunnen reviewen en mag www.mobielkampioen.nl als nieuwste opdrachtgever erbij rekenen.

MobielKampioen

Na een maand ‘proefschrijven’ ben ik blij om te mogen zeggen dat ik vanaf nu de dagelijkse nieuwsvoorziening voor MobielKampioen ga verzorgen. Nieuwsberichten, aanbiedingen, smartphone reviews en -beschrijvingen: de website wordt flink gevuld. MobielKampioen richt zich voornamelijk op het vergelijken van smartphoneabonnementen, maar gaat nu dus ook inzetten op echte content. In september testte ik voor deze website drie smartphones, waar ik ook voor andere websites over schreef.

Sony Xperia Z3+

Wat op papier een indrukwekkend toestel is, blijkt in de praktijk een flinke misser. De Z3+ kampt met oververhittingsproblemen, een slechte accuduur en kan ook op andere vlakken de concurrentie niet bijbenen. Geen aanrader, wat mij betreft. Mijn bevindingen lees je hier, maar check ook deze video (gemonteerd door een collega van Foon4u) voor camerabeelden van de telefoon. Wil je meer uitgebreide review met meer foto’s van de telefoon en een blik op de software? Dan verwijs ik je door naar mijn review voor MobielKampioen.

Sony Xperia Z3+

General Mobile Android One

Het Turkse General Mobile verkoopt de eerste Android One-smartphone in Nederland. Het toestel – dat qua software vergelijkbaar is met Google’s Nexus-serie – kost 229 euro, heeft prima specificaties en beviel mij goed. Mijn conclusie voor Androidworld: De General Mobile Android One is met zijn degelijke hardware en toekomstgerichte software een goede en betaalbare smartphone: het Android One-concept is hier geslaagd.
Maakt dat je nieuwsgierig, dan kun je hier de hele review lezen.

General Mobile Android One

Honor 7

De Honor 7 heeft een metalen behuizing, krachtige hardware en een vingerafdrukscanner. Hij kost een schappelijke 349 euro. Toch ben ik niet overtuigd, en gaf ik de telefoon een krappe voldoende. Waarom? Dat lees je in mijn review voor MobielKampioen.

Honor 7

Alcatel Idol 3 5,5

Ik testte de afgelopen weken ook de Alcatel Idol 3 5,5″, een smartphone die net geen driehonderd euro kost. Alhoewel het toestel niet perfect is, biedt hij een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Een interessante optie als je een niet te groot budget hebt, maar wel een fijne smartphone zoekt.

Alcatel Idol 3 5,5

Nexus 5X hands-on

Op de laatste dag van september bezocht ik een persevenement bij LG, waar ik kort kon spelen met de Nexus 5X. Mijn eerste indruk? Met de smartphone lijkt niets mis, maar de prijs van minimaal 479 euro is gekkenwerk (lees: veel te hoog). Ik zou ‘m nog even in de winkels laten liggen want ik verwacht dat ‘ie snel in prijs gaat dalen. In de tussentijd kun je mijn hands-on artikel lezen 🙂

Nexus 5X hands on - 3

Aankomende maand ben ik druk met de Xiaomi Mi 4i, ZUK Z1, Chuwi Hi8 en Thule Crossover 25L. En misschien nog wel meer, maar dat zien we wel. Tot de volgende keer!

© Rens Blom 2018 - Alle rechten voorbehouden.